8
0
0
電話號碼
03-8062 8050
營業時間
今日營業
11:00 - 23:00
星期一至日
11:00 - 23:00
付款方式
現金
其他資料
電話訂座
到會服務
無豬肉
前往餐廳網站
http://anggrekkuring.com/
招牌菜
Ayam Presto Gado-Gado Soft Fried Beef Standing Fish
食評 (29)
等級4 2013-05-30
645 瀏覽
Lagi restoran yang menawarkan pelbagai hidangan berasaskan Indonesia dan Sunda ialah Anggrek Kuring. Nasi ayam panggang spesialnya sangat sedap dengan paduan rasa sambal yang cukup pedas dan manis. Harganya tidak terlalu mahal dan masih di dalam bajet makan tengahari anda. Selain nasi ayam, juga terdapat hidangan ala Indonesia lain seperti Nasi pecel lele dan nasi soto ayam. Hidangan pencuci mulut pisang yang disiram air gula perang juga amat menyelerakan dan wajib dicuba 繼續閱讀
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
等級1 2013-05-02
450 瀏覽
Ini adalah kali pertama aku makan kat sini. Redah hujan lebat dan banjir untuk sampai ke Restoran Anggrek Kuring ni. Yang penting berbaloi. Makanan semua sedap dan luar biasa! Ayam ni dipanggil ayam presto. Maksudnya ayam ni macam ayam penyet. Yang membezakannya adalah ayam ni boleh dimakan dengan tulangnya sekali tanpa tercekik. Rasanya memang sedap. Dari tulang hingga ke daging ayam lembut je sebab ayam ni dimasak selama 6-7 jam dengan api yang perlahan. Ramuannya juga datang dari Indonesia. 繼續閱讀
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
等級2 2013-04-10
260 瀏覽
A Sundanese-Indonesian food restaurant...If you are tagging your family or friends along, you may choose from the set menu, there is set for 2, 4, 6, and 10...you will get their signature dishes and drinks, choose from green tea or ice-lemon tea...I love the Tahu Tauco!! Ayam presto is nice, and also kangkung belacan!! I choose the Udang Sambal Petai because of the Petai!! Lol...it tastes yummy with the spicy sauce...price is quite expensive, but worth to try it... 繼續閱讀
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
等級4 2013-03-18
180 瀏覽
Antara minuman kegemaran aku sewaktu sesi percubaan makanan (food testing) anjuran Open Rice tempoh hari. Cucumber Lime Juice! Memang terbaik! Aku yang tak pernah minum air timun ni pun belajar-belajar minum dan ternyata memang sedap. Dikisar pulak bersekali dengan jus limau nipis. Slurrppp Memang sedap sangat! Rasanya macam ais krim lime vanilla yang plastik warna hijau tu. Dah balik rumah pun masih terbayang-bayang lagi. Sekalipun buat kat rumah masih tak sama dengan cucumber lime yang dihidangkan di Anggrek Kuring.Next time datang, mesti order cucumber lime ni lagi. 繼續閱讀
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
等級4 2013-03-14
72 瀏覽
Have you ever tried mushrooms wrapped in fresh banana leaves then being grilled? This dish resembles very much like otak-otak, the difference is this pepes is suitable for vegetarians while otak otak contains seafood. Oysters mushrooms are used here, cut into smaller bite sized pieces then mixed with specially made chilli sauce. Again, this reddish dish does not taste as spicy as I imagine it would be. Upon biting onto the mushrooms, small amount of moisture is released combined with delectable sweetish chilli sauce. The banana leaf gave a slight hint of aroma to the dish. 繼續閱讀
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)