OpenRice Index
  
eyriqazz
This is eyriqazz .
Member 15 First(s)
No. of Review36 Review(s)
編輯推介數目0 Editor's Choice
Recommended0 Recommended
Popularity204 View(s)
Replies in Forum0 Comment(s)
Upload Photos229 Photo(s)
Upload Videos0 Video(s)
My Recommended Reviews0 Recommended Review(s)
My Restaurant34 My Restaurant(s)
Follow0 Following
粉絲307 Follower(s)
eyriqazz  Level 3
Follow Follow  Comment Leave a Message 
Sort By:  Date Smile Smile Cry Cry  Editor's Choice  Overall Score 
 
 
 
 
 
  Full View Full View   |   Map View Map View
Showing 1 to 5 of 36 Reviews in Malaysia
Share on TwitterShare on Facebook
Categories : Chinese | Café | Ice Cream / Froyo / Gelato

 
C4 Summer
Ini wifey order. Sempatlah try..Boleh tahan juga rasanya.

 
Ais + Buah-buahan
Like : Buah-buahan..Yey, a little bit healthy kan?
Don’t Like : Ais nya keras sangat. Tak macam ABC yang biasa.

 
Mango Pudding
Wifey order, wife cakap boleh la tahan juga.

 
Mango Glutinous Roll
Saya memang suka mangga. Umm, dah terbiasa dengan manis, so bila kurang manis, faham-fahamla..Hik3…

 
Suasana di dalam My HoneyMoon Dessert, Kota Damansara..Santai

 
Comel je kan
Overall inilah feedback dari saya :
1) Rasa boleh tahan. Saya suka part buah-buahan but in term of taste, belum menepati citarasa saya sepenuhnya.
2) Harga rasanya a little bit mahal for desserts.RM40+ I can get a good meal for both of us..
3) Layanan bagus. Siap ada kertas untuk kasi feedback. Keep it up.
Apapun, lain padang, lain belalang kan?Citarasa berbeza-beza.
 
Table Wait Time: 5 minute(s)


Date of Visit: Apr 30, 2011 

Spending per head: Approximately RM20(午餐)

Other Ratings:
Taste
 3  |  
Environment
 4  |  
Service
 4  |  
Clean
 4  |  
Value for Money
 3

  • Keep it up!

  • Looking Forward

  • Interesting

  • Touched

  • Envy

  • Cool Photo
      View Results
Recommend
0

Hot & Roll Jusco Wangsa Maju Smile Mar 12, 2014   
Share on TwitterShare on Facebook
Categories : Western variety | Stall / Warung | Sweets/Snack

 
Hot & RollPisang..Nyam2…. Nampak menyelerakan.

 
This one Chapati kot.Makcik sebelah yang order

 
Pisang tambah coklat. Terangkat.

 
Nyam2, Yummy

Overall, boleh tahan juga kesedapannya. Rangup, Crunchy dan sedap. Tapi wifey cakap yang dekat Wangsa Walk lagi sedap. Umm, kena try yang dekat wangsa Walk la pula lepas ni.
Jalan-jalan pekena rangup-rangup memang cool juga kan?
 
Takeaway Wait Time: 10 minute(s)


Date of Visit: Dec 26, 2013 

Spending per head: Approximately RM5(下午茶)

Other Ratings:
Taste
 4  |  
Environment
 4  |  
Service
 4  |  
Clean
 4  |  
Value for Money
 4

  • Keep it up!

  • Looking Forward

  • Interesting

  • Touched

  • Envy

  • Cool Photo
      View Results
Recommend
0

Restoran Intai Intai, Ampang Smile Mar 12, 2014   
Share on TwitterShare on Facebook
Categories : Thai | Restaurant | Seafood

 
Suasana Santai. Ada Tasik kecil menghadap tempat makan

 
Pilihla tempat yang anda suka. Ada lebih kurang 20+ meja di sini.

 
Suasana ala-ala romantik. Memang sesuai kalau bawa Isteri ke sini

 
Inilah yang kami order. Air Mangga dan  Ice Lemon tea. Air Mangganya,memang sedap.

 
Di sebalik Tasik kecil yang sunyi.Hik3, romantik..

 
Kerabu mangga yang sangat sedap.

 
Memang kaww dan best

 
Umm, yang ni bolehla tahan.
Just nice, Isteri tak berapa suka, saya bolehla telan juga.

 
Action speak for itself, habis licinn…

 
Pernah masuk dalam Jalan-Jalan Cari Makan tahun 2009
Overall, puas hati dan kena dengan selera kami. Cuma lokasinya macam agak sedikit tersorok dan kadang-kadang ada sedikit nyamuk.
 
Recommended Dish(es):  Kerabu mangga,Tomyam Seafood Campur
 
Table Wait Time: 10 minute(s)


Date of Visit: Dec 28, 2013 

Spending per head: Approximately RM25(晚餐)

Other Ratings:
Taste
 4  |  
Environment
 4  |  
Service
 4  |  
Clean
 4  |  
Value for Money
 4

  • Keep it up!

  • Looking Forward

  • Interesting

  • Touched

  • Envy

  • Cool Photo
      View Results
Recommend
0

Share on TwitterShare on Facebook
Categories : Chinese | Stall / Warung

 
Betul-betul Ho Liao (betulke ni) . Honestly, tak pernah lagi rasa Air Mata Kucing sesedap ni sebelum ni, patutla ramai yang menyinggah. Wife cakap mak mertua dah lama dah suka air mata kucing di gerai ni. Rasanya memang Marvellous, dan terbaik. Lepas ni bila terjah Midvalley bolehla cuba lagi.

 
Action speak for itself…Adaje orang menyinggah
Apa secret ingredient dia pakai ya? Mak mertua saya ckp, even Air Soya yang dibuat oleh chinese rasanya lebih sedap.katanya coz penapis yang dipakai salah satu faktornya. Mak mertua saya ramai kawan berbangsa Cina dan jangan main-main, walaupun hanya bekerja sebagai seorang kerani, dia boleh bercakap bahasa Cina. Fasih lagi. . terkezut bila tgk dia speaking, kalau pi kedai memang mudahla nak tawar menawar kalau bawa mak mertua. ehh, tersasul pula.
Korang cubalah nanti. Memang gerenti puas hati.
 
Takeaway Wait Time: 3 minute(s)


Date of Visit: Jan 18, 2014 

Spending per head: Approximately RM3(其他)

Other Ratings:
Taste
 4  |  
Environment
 4  |  
Service
 4  |  
Clean
 4  |  
Value for Money
 5

  • Keep it up!

  • Looking Forward

  • Interesting

  • Touched

  • Envy

  • Cool Photo
      View Results
Recommend
0

Share on TwitterShare on Facebook
Categories : Chinese | Malay | Restaurant | Halal | Dim sum

Pengalaman singgah di De Templer Restaurant yang menyediakan Chinese Muslim Cuisine di Taman Melati.

 
Salah satu makanan kegemaran Isteri.

 
Sedap juga. Bentuknya nampak macam ala-ala karipap kan?

 
Pau Kaya, lembut dan sedap.

 
Kuey Teow Seafood, Boleh tahan tapi banyak sangat taugeh

 
Air Buah. Slurrp. Memang best. Komposisi buah dan air, sesuai.

 
Boleh tahan juga pengunjung yang berkunjung di sini

 
Overall, saya kasi 8/10 rasa makanan di restoran De Templer ini. Cuma in term of harga, rasanya agak mahal sedikit.  Apapun, tepuk dada, tanya selera…
 
Recommended Dish(es):  Dim Sum,Siew Mai
 
Table Wait Time: 5 minute(s)


Date of Visit: Jan 17, 2014 

Spending per head: Approximately RM18(晚餐)

Other Ratings:
Taste
 4  |  
Environment
 4  |  
Service
 4  |  
Clean
 4  |  
Value for Money
 4

  • Keep it up!

  • Looking Forward

  • Interesting

  • Touched

  • Envy

  • Cool Photo
      View Results
Recommend
0