OpenRice Index
  
shilazizi
This is shilazizi living in Cheras. I am a secretary; part time blogger, work in Kuala Lumpur. I like to hang out in Kampung Baru, Cheras, Kuala Lumpur. Thai, Malaysian variety, Western variety, Indonesian cuisine and burger are my favorite cuisines. I also love Restaurant, Food court, Stall / Warung, fast food and Steaks / Chops, Buffet.
Member 17 First(s)
No. of Review138 Review(s)
編輯推介數目0 Editor's Choice
Recommended0 Recommended
Popularity349 View(s)
Replies in Forum1 Comment(s)
Upload Photos149 Photo(s)
Upload Videos0 Video(s)
My Recommended Reviews0 Recommended Review(s)
My Restaurant0 My Restaurant(s)
Follow1 Following
粉絲200 Follower(s)
shilazizi  Level 4
Follow Follow  Comment Leave a Message 
Sort By:  Date Smile Smile Cry Cry  Editor's Choice  Overall Score 
 
 
 
 
 
  Full View Full View   |   Map View Map View
Showing 1 to 5 of 138 Reviews in Malaysia
Set Ayam Penyet Smile Oct 17, 2013   
Share on TwitterShare on Facebook
Categories : Indonesian | Restaurant | Mixed rice

Nasi Ayam Penyet

Nasi Ayam Penyet

 
Set Ayam Penyet di Wong Solo ni boleh dikira sebagai set bajet jugak la. Cuma RM10.90. Set berserta dengan air mineral. Nak air sedap-sedap, kena order lain ye. Yang aku paling suka kalau makan kat Wong Solo ni adalah sambalnya yang memang meletup pedasnya. Set nasi ayam penyet ni ada timun sebagai ulam, tempe dan tauhu goreng serta terung goreng berlada yang memang sedap.
 
Other Ratings:
Taste
 5  |  
Environment
 5  |  
Service
 5  |  
Clean
 5  |  
Value for Money
 4

  • Keep it up!

  • Looking Forward

  • Interesting

  • Touched

  • Envy

  • Cool Photo
      View Results
Recommend
0

Muffin Smile Oct 17, 2013   
Share on TwitterShare on Facebook
Categories : Western variety | Restaurant | Pizza/Pasta | Steaks / Chops | Halal

Kalau ke Kenny Rogers semestinya aku akan memesan makanan kegemaran sepanjang zaman. Ecewah! tongue Muffin pelbagai rasa. Tambah pula sekarang dah ada flavor baru untuk muffin ni. Muffin perisa Mocha. Memang marvelous! Sedap sangat. Setakat 6 biji tu, senang-senang je nak bagi habis.

Muffin Kenny Rogers ni sesuai untuk semua orang sebab rasanya yang sederhana atau manis buah orang kata dan saiznya yang memadai untuk makan seorang. Antara perisa atau flavor selain mocha adalah pandan, vanila, pisang dan coklat.
Muffin

Muffin

 
 
Other Ratings:
Taste
 5  |  
Environment
 5  |  
Service
 5  |  
Clean
 5  |  
Value for Money
 4

  • Keep it up!

  • Looking Forward

  • Interesting

  • Touched

  • Envy

  • Cool Photo
      View Results
Recommend
0

Bihun Tomyam Cry Oct 16, 2013   
Share on TwitterShare on Facebook
Categories : Thai | Restaurant | Seafood

Bihun Tomyam. Salah satu menu kegemaran aku kalau berkunjung ke restoran yang menyediakan menu masakan Thai. Tapi bila berkunjung ke Adam Tomyam Thai Seafood di Kg. Baru,Kuala Lumpur ini telah membuatkan aku merasa tidak semua restoran Thai adalah sedap! Dengan servisnya yang sangat slow dan lembab. Tambah pula dengan muka pelayan-pelayan yang masam mencuka. Terlalu menunjukkan keletihan kepada pelanggan. Ini tidak sepatutnya berlaku.

Bihun Tomyam yang dihidangkan memang nampak sedap tapi bila dah rasa, memang rasa nak luah balik. Tak tau nak kata apa, dengan udang dan sotong yang sudah berbau dan terasa busuk, kuah pun tak tau nak kata rasa macam mana. Memang tak disyorkan ke kedai ini. Tapi kalau nak rasa 'pengalaman' bolehlah berkunjung.
 
Other Ratings:
Taste
 1  |  
Environment
 4  |  
Service
 1  |  
Clean
 3  |  
Value for Money
 3

  • Keep it up!

  • Looking Forward

  • Interesting

  • Touched

  • Envy

  • Cool Photo
      View Results
Recommend
0

Nasi Lemak Kari Ayam OK Oct 16, 2013   
Share on TwitterShare on Facebook
Categories : Malaysian variety | Café | Noodles | Halal | Nasi Lemak

Nasi Lemak Kari Ayam

Nasi Lemak Kari Ayam

 
Pelbagai jenis menu terdapat di Old Town White Coffee yang sesuai dengan rakyat Malaysia. Salah satunya adalah menu Nasi Lemak Kari Ayam di mana nasi lemak dihidangkan bersama ayam kari untuk dinikmati di dalam bakul ala nyonya bagi mendapatkan mood kampung. Menu yang boleh dipuji kerana sememangnya sedap dan harga juga berpatutan. Dihidangkan bersama kacang tanah goreng dan timun sebagai ulam. Suasana kedai yang sangat selesa selain disediakan WiFi percuma kepada pelanggan. Cuma aku kurang berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan sebab lambat. Mungkin boleh diperbaiki lagi perkhidmatan tersebut selepas ini.
 
Other Ratings:
Taste
 5  |  
Environment
 5  |  
Service
 2  |  
Clean
 5  |  
Value for Money
 4

  • Keep it up!

  • Looking Forward

  • Interesting

  • Touched

  • Envy

  • Cool Photo
      View Results
Recommend
0

Kulit Ayam Crispy Smile Oct 16, 2013   
Share on TwitterShare on Facebook
Categories : Taiwanese | Stall / Warung | Halal | Juices / Bubble Tea / Tea / Yogurt

Kulit Ayam Crispy

Kulit Ayam Crispy

 
Ini merupakan kali pertama aku berjumpa dengan menu 'Kulit Ayam Crispy' di Chatime. Itupun officemate aku yang perkenalkan. Tak sangka ada orang yang berani buat menu sebegini. Yang penting sedap, rangup dan crunchy. Paling best makan masa masih panas. Harga pun berpatutan. Tidak semua kafe atau kiosk Chatime menyediakan hidangan ini. Hanya di kiosk atau kafe Chatime terpilih sahaja.
 
Other Ratings:
Taste
 5  |  
Environment
 5  |  
Service
 5  |  
Clean
 5  |  
Value for Money
 4

  • Keep it up!

  • Looking Forward

  • Interesting

  • Touched

  • Envy

  • Cool Photo
      View Results
Recommend
0