2019-12-26 69 views
來到馬來西亞🇲🇾必定試吓當地的特色,香港人好多都會過嚟搵野食,太多太多美味的食物,不能一次過試晒,每次都只可以試少少,而覺得比較特別的餐食都會同大家分享一下,起忙碌的工作中,抽少少時間享受一下當地人的生活文化。一早起身黎杯醒神咖啡☕️,所以叫了杯當地有名氣的咖啡,味道剛好,飲完口中還有咖啡的香味。再加上餐廳的特色牛角包🥐,外表普通,但內裡特別,有最熱門的咸蛋黃,外熱內容,入口.....一個字,正。好滿足的早餐🥣呀
2018-09-04 76 views
[馬來西亞 - 馬六甲篇] 再不走走 人就老了👵🏻今日自己一個去左 #馬六甲 行下,雞粒飯呀榴蓮泡芙咩都未食,衝左入呢間coffee shop💕出面應該有40度😂😂好熱!其實我唔飲咖啡的,但知道呢度既椰糖咖啡☕️出名⋯就試下🤪第一啖好苦好難飲,慢慢又覺得唔錯!仲發現係微甜既😄呢度好舒服,唔想走😇如果我係作家,感覺可以係度搵到無限靈感😂